Probeer je een video te bekijken, maar stuit je plotseling op een melding dat de inhoud is verborgen? De kans is groot dat het inhoudsfilter van het platform actief is. Veel gebruikers willen de beperkte modus YouTube uitschakelen om weer toegang te krijgen tot alle reacties en video's, maar stuiten soms op een grijsgemaakte schakelaar die weigerachtig blijft. Dit filter is ontworpen om potentieel expliciete inhoud te filteren, maar kan behoorlijk in de weg zitten als je simpelweg onbelemmerd door je feed wilt navigeren. In dit artikel leggen we precies uit hoe je deze functie uitschakelt en waarom het profiel soms vergrendeld blijft.
De beperkte modus is een optionele instelling die YouTube gebruikt om potentieel volwassen of gevoelige content te filteren. Het algoritme kijkt hierbij naar videotitels, beschrijvingen, metadata en leeftijdsrestricties. Daarnaast worden alle reacties onder video's automatisch uitgeschakeld wanneer deze stand actief is. Hoewel het een handige tool is voor ouders en onderwijsinstellingen, werkt het systeem soms te strikt waardoor volkomen onschuldige video's ook worden afgeschermd.
Het deactiveren van het filter is snel geregeld, mits je de juiste stappen volgt op jouw specifieke apparaat. Houd er rekening mee dat de instelling per browser of apparaat wordt opgeslagen.
Let op: als je meerdere accounts of browsers gebruikt, moet je de beperkte modus op elk apparaat afzonderlijk deactiveren.
Het komt regelmatig voor dat de schakelaar om de beperkte modus uit te zetten grijs is gemaakt. Je kunt er dan simpelweg niet op klikken. Dit gebeurt meestal door een van de volgende oorzaken:
Wanneer je deze blokkades begrijpt, is het een stuk eenvoudiger om definitief de beperkte modus YouTube uitschakelen te realiseren op al je apparaten.
Is het jou gelukt om de beperkte modus uit te schakelen, of loop je nog tegen een netwerkblokkade aan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!









